Ciasteczka dyniowe
Ciasteczka z pasty dyniowej
Smacznego dnia!
ilość: ok 20 ciasteczek
potrzebujesz: miksera, dużej miski, rondelka do podgrzania polewy
potrzebujesz: miksera, dużej miski, rondelka do podgrzania polewy
SKŁADNIKI:
- 300g pasty dyniowej (z pestek dyni)
- 2 jajka
- 80g drobnego erytrolu (możesz rozdrobnić w malakserze) lub cukru
- 50g białej czekolady
- 50g masła (lub 2x mniej, jeśli chcesz mocno gęstą polewę)
- pestki dyni
- opcjonalnie liofilizowane maliny (fajnie przełamują smaki)
PRZEPIS:
Rozmiksuj pastę, jajka i erytrol/cukier. Miksujemy dosłownie chwilę, za chwilę utworzą się plastyczne grudki.Formuj jednolitej średnicy kulki i spłaszczaj je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz ok. 15 min w 180 stopniach.
Następnie rozpuść nad parą wodną czekoladę i masło. Polej nią ciastka i dodaj pestki dyni oraz opcjonalnie liofilizowaną malinę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz