Nadziewane ciasteczka orzechowe

Nadziewane ciasteczka orzechowe



Nadziewane ciasteczka orzechowe

Ciasteczka brownie

Ciasteczka bez cukru

niskowęglowodanowe ciasteczka brownie


To inna wersja ciasteczek nadziewanych truskawkami. Przepyszna i całoroczna opcja! Uwielbiam takie ciasteczka z mąką orzechową, erytrol sprawdza się w nich równie dobrze co cukier puder, a pyszne pasty orzechowe od Rzemiosło Natury dodają wspaniałego smaku!

Post powstał we współpracy z marką Rzemiosło Natury. Do końca września 2021 możesz skorzystać z kodu rabatowego. Po wpisaniu kodu: czystysmak wartość Twojego koszyka na stronie Rzemiosła Natury obniży się o 15% :)

Smacznego dnia!


Ciasteczka z masłem orzechowym

Pasta laskowa z białą czekoladą

Ciasteczka z mąki orzechowej


ilość: 18-20 ciasteczek
potrzebujesz: miksera, dużej miski, przesiewaka, dużej blachy do pieczenia

SKŁADNIKI:


PRZEPIS:

Masło ubij z erytrolem na jasną i puszystą masę (ok. 3-4 min. wystarczą). Następnie dodaj jajko, rozmiksuj i przesiej wszystkie suche składniki poza mąką arachidową (mąkę pszenną lub jej zamiennik, kakao, proszek do pieczenia i mąkę ziemniaczaną). Dodaj mąkę arachidową i zmiksuj wszystko na jednolitą masę.

Wstaw ją do lodówki na przynajmniej 30 min lub dłużej.

Gotowa masa będzie bardzo plastyczna i nie będzie lepić się do dłoni! Podziel ją na kulki wielkości małego orzecha włoskiego. Każdą kulkę rozpłaszczaj i kładź ok. pół łyżeczki wybranej pasty orzechowej). Zalep ciasto i ukształtuj ponownie kulkę, a potem lekko ją spłaszcz na blaszce do pieczenia.

Piecz w 170 stopniach ok. 25-30 min (aż ciasteczka lekko powiększą swoją objętość i utworzy się delikatna skorupka na całości).


Orientacyjny koszt całości: +/- 12 zł + koszt wybranej pasty, może pójść ok. 100g do nadzienia


Ciastka z mąki arachidowej

Ciastka nadziewane

Ciastka z masłem orzechowym

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © CZYSTY SMAK , Blogger