Jogurtowe batoniki z granolą

Jogurtowe batoniki z granolą



Jogurtowe batoniki z granolą

Jogurtowe batony z granolą

Batony jogurtowe

Domowe batony jogurtowe

Domowe batoniki

Pyszny i szybki sposób na domowe smakołyki czyli jogurt z granolą w nietypowej formie! ;) Szybciej się nie da: sięgasz po ulubioną granolę i mrozisz ją na jogurcie. Smaki granoli i jogurtu możesz dobierać pod swoje smaki. Ja bardzo lubię jogurt śmietankowy (naturalny z dodatkiem śmietanki) i granolę na prawie samych orzechach. ;) 

Batony najlepiej jeść w dniu mrożenia lub w bardzo bliskim czasie. Im dłużej są w zamrażalniku tym stają się twardsze i pojawia się więcej kryształków, ale oczywiście w zamrażalniku wytrzymają bardzo długo, kilka tygodni spokojnie.

Smacznego dnia!


Domowe keto batoniki

Domowe keto batony

potrzebujesz: płaskiej blaszki, deski, talerza, którego użyjesz do mrożenia

SKŁADNIKI:

  • jogurt naturalny (polecam naturalny śmietankowy, będzie mniej kwaśny) lub jogurt grecki
  • ulubiona granola - polecam TEN przepis

PRZEPIS:

W celu uniknięcia dużej ilości kryształków lodu, wybrany jogurt możesz napowietrzyć za pomocą trzepaczki lub miksera. Nie jest to jednak konieczne.

Wybrany jogurt wylej na blaszkę/deskę wyłożoną folią. Jogurt posyp drobno rozkruszoną granolą (możesz ją leciutko wcisnąć).

Umieść w zamrażalniku na ok. 30-40 min.

Batony wytrzymają bardzo długo w zamrażalniku, ale im dłużej trzymasz, tym będzie więcej kryształków lodu.


Orientacyjny koszt całości (przy małym jogurcie 220-250 g): +/- 5 zł


Mrożony jogurt

Mrożony keto jogurt

Mrożony jogurt

Batony z granolą

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © CZYSTY SMAK , Blogger