Jogurtowe batoniki z granolą
Jogurtowe batoniki z granolą
Batony najlepiej jeść w dniu mrożenia lub w bardzo bliskim czasie. Im dłużej są w zamrażalniku tym stają się twardsze i pojawia się więcej kryształków, ale oczywiście w zamrażalniku wytrzymają bardzo długo, kilka tygodni spokojnie.
Smacznego dnia!
Smacznego dnia!
potrzebujesz: płaskiej blaszki, deski, talerza, którego użyjesz do mrożenia
Wybrany jogurt wylej na blaszkę/deskę wyłożoną folią. Jogurt posyp drobno rozkruszoną granolą (możesz ją leciutko wcisnąć).
Umieść w zamrażalniku na ok. 30-40 min.
Batony wytrzymają bardzo długo w zamrażalniku, ale im dłużej trzymasz, tym będzie więcej kryształków lodu.
SKŁADNIKI:
- jogurt naturalny (polecam naturalny śmietankowy, będzie mniej kwaśny) lub jogurt grecki
- ulubiona granola - polecam TEN przepis
PRZEPIS:
W celu uniknięcia dużej ilości kryształków lodu, wybrany jogurt możesz napowietrzyć za pomocą trzepaczki lub miksera. Nie jest to jednak konieczne.Wybrany jogurt wylej na blaszkę/deskę wyłożoną folią. Jogurt posyp drobno rozkruszoną granolą (możesz ją leciutko wcisnąć).
Umieść w zamrażalniku na ok. 30-40 min.
Batony wytrzymają bardzo długo w zamrażalniku, ale im dłużej trzymasz, tym będzie więcej kryształków lodu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz